Návštěva planetária

Lenka Pokorná Domov mládeže

Dne 24.října 2019 jsme se s paní vychovatelkou a s kamarády z domova mládeže vydali do brněnského planetária na 3D představení o nekonečných poutnících-sondách ,které se spolu se vzkazem pro mimozemské nálezce vydaly na cestu bez návratu, někam mezi hvězdy. Pár z nás toto planetárium už navštívilo, ale také mezi námi byli takoví ,kteří tam byli poprvé.

Na začátku jsme dostali speciální brýle, díky kterým jsme mohli mít pocit, jako bychom se věcí ,které byly nad námi v obří kopuli digitária promítané, mohli dotknout. Měli jsme nad hlavou celé nebe a postupně jsme začali objevovat i celá souhvězdí naší Sluneční soustavy. Jako další přišel na řadu film který byl také zajímavý. Dozvěděli jsme se spoustu informací o sondách vysílaných do vesmíru ,ale také o samotných planetách. Obě sondy vysílají dodnes ,a to jsou od nás 20 miliard kilometrů daleko…   Vše v úžasné 3D kvalitě.

Celý areál planetária byl moc pěkný. Byl plný fotek, obrázků a dokonce potisků přes celé stěny.

Nezapomeneme také na překrásný výhled přes skleněnou stěnu na celé město Brno. Určitě bychom se tam rádi zašli podívat znovu.

…A nakonec všechno  krásně zdokumentoval fotografiemi náš kamarád Vojtěch Durda.

Tereza Nováková a Filip Šiška